Две високотехнологични наркооранжерии са разкрити след операция на сектор Наркотици“

...
Две високотехнологични наркооранжерии са разкрити след операция на сектор Наркотици“
Коментари Харесай

Разкриха 2 наркооранжерии край Варна

Две високотехнологични наркооранжерии са разкрити след интервенция на бранш „ Наркотици “ от Главната дирекция „ Национална полиция “ в селища край Варна. Действията на криминалистите са под надзора на прокуратурата.

При процесуално-следствени дейности в парцел, благосъстоятелност на 45-годишен мъж в с. Езерово, община Белослав, чиновниците са открили високотехнологична наркооранжерия. На място са открити 78 растения от вида на конопа в друг стадий на развиване. При полевия наркотест са реагирали на канабис, с високо наличие на тетрахидроканабинол. Оранжерията е била снабдена със скъпи торове, климатична апаратура и система за капково напояване.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за нелегално развъждане на растения от рода на конопа в нарушаване на ЗКНВП (чл. 354 в, алинея 1). 45-годишният мъж е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. Случаят се следи от прокурор от Районната прокуратура във Варна.

На различен адрес, в с. Падина, община Девня, криминалистите са открили, че 41-годишен мъж, който отглежда наркотични растения. В дома му е открита високотехнологична наркооранжерия и 131 растения в друг стадий на развиване. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354 в, алинея 1, а мъжът е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. Случаят се следи от прокурор от Районната прокуратура в Девня

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР