Две ваксини срещу варианта Омикрон на коронавируса, разработени от китайските

...
Две ваксини срещу варианта Омикрон на коронавируса, разработени от китайските
Коментари Харесай

Китайски учени създадоха ваксина срещу Омикрон |

Две ваксини против разновидността Омикрон на ковид, създадени от китайските компании „ Синовак “ и „ Синофарм “, бяха утвърдени за клинични проби за възможното ми използване като бустерни дози в Хонконг, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на „ Синофрам “.

Учените по целия свят се надпреварват да създават усъвършенствани ваксини против Омикрон на фона на данните, че антителата, основани от основаните на по-старите разновидности на ковид ваксини, демонстрират слаба интензивност за обезвреждане на мощно заразния вид.

Одобрените през днешния ден за клинични проби ваксини съдържат инактивиран или „ погубен “ Омикрон вирус. Те са сходни с двете ваксини на „ Синофарм “, които се употребяват в Китай, и ще бъдат тествани при възрастни, които към този момент са получили две или три дози ваксина, заяви „ Чайна нешънъл биотех груп “, компанията майка на „ Синовак “ и „ Синофрам “.

Компанията не оповести детайлности кои тъкмо ваксини са включени в тестванията и какъв брой участници ще включват те.

Китайско проучване сподели, че четвърта доза на имунизацията на „ Синофарм “ BBIBP-CorV не е повишила доста равнището на антитела против разновидността Омикрон, откакто е била сложена шест месеца след трета бустерна доза с нормална двудозова ваксина.

Тъй като четвъртата доза не възвръща равнищата на антитела до степен, близка до пиковите равнища след третата доза, откривателите считат, че създаването и използването на нови ваксини би представлявало по-добра опция за бъдещи бустерни имунизации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР