Две трудови злополуки с фатален изход са станали в област

...
Две трудови злополуки с фатален изход са станали в област
Коментари Харесай

Двама са загинали при трудови злополуки в Монтанско през 2023 г.

Две трудови злополуки с съдбовен излаз са станали в област Монтана през предходната година. При първата е умрял служащ след рухване от водонапорна кула, при втората живота си загуби водач на снегорин, при обработка на замръзнал сектор от основен път Е.79 край село Смоляновци
Средно по пет нарушавания са установили при инспекциите си чиновниците от Областната ревизия по труда. Най-рискови във връзка с съблюдаване на условията за безвредни и здравословни условия на труд остават строителството, ресторантьорството и търговията.
През изтеклата година има нарастване и на наетите без трудов контракт. Те са 82 при 72 за 2022 година  съобщи шефът на Инспекцията по труда в Монтана Димитър Петров.
При инспекция инспекторите са разкрили заведение, в което шестима от общо 7-членния личен състав били без трудови контракти. В групата имало и двама малолетни. Пропускът към този момент е отхвърлен, само че за всеки подобен случай се постанова глоба, което не може да бъде по-ниска от 1 500 лв..
През изтеклата година поради риск за живота и здравето на служащите инспекцията по труда е спряла 16 рискови уреди и обекти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР