Две трофейни пъстърви – едната 1.200 кг, а другата 1.

...
Две трофейни пъстърви – едната 1.200 кг, а другата 1.
Коментари Харесай

Млад благоевградчанин извади пъстърва гигант от река Рилска

Две трофейни пъстърви – едната 1.200 кг, а другата 1. 800 кг., извади от студените води на река Рилска известният благоевградски риболовец Генчо Атанасов. Той закачил хищниците  на примамка червей в региона над село Пастра. Предникулденския си улов обаче той не резервира за себе си, с цел да посрещне с него празника, а пусна назад рибите във водата.

„ Това бяха дъгови пъстърви, които са позволени за улов сега “, изясни Генчо в отговор на въпрос не е ли неразрешен от октомври до февруари сезонът на пъстървата.

Като член на съдружие „ Балканка “ рибарят бе безапелационен, че е за феърплея и не харесва бракониерстването, тъй като убива концепцията да ловиш риба за наслаждение и тръпка. Затова прецизно съблюдава разпоредбите и пуснал назад рибите, откакто се снимал за спомен и за попълване на богатата си сбирка от титли. За Никулден пък е безапелационен, че избира да заложи на класиката и ще си купи люспест шаран. Обяснява още, че не е добър единствено в ловенето, само че и в приготвянето на рибата, написа struma.bg.

Генчо Атанасов е първокурсник в Лесотехническия университет в София в мечтаната си компетентност „ Горско стопанство “, тъй като от дребен броди по горите и реките и смята себе си за надълбоко обвързван с природата. На куката му единствено преди няколко седмици се закачи и борбена щука на благоевградските Бистраци.

„ Екземплярът бе непретенциозен откъм размери, само че пък тръпката от битката с хищната риба бе незабравима “, изяснява Генчо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР