Две трети от 1,1 млн. работни места в сферата на

...
Две трети от 1,1 млн. работни места в сферата на
Коментари Харесай

Великобритания Регионалният финансов сектор губи от Brexit повече отколкото Лондон

Две трети от 1,1 млн. работни места в областта на финансовите услуги във Англия са отвън столицата

City of London Corporation, общинската администрация на лондонското сити и финансов център на Англия, разгласява изследване за това кои региони на страната ще пострадат най-вече, в случай че банковите и застрахователните услуги не получат достъп до пазарите на Евросъюза.
Изводът от изследването е абсурден – най-вече от Brexit ще пострадат тези обитаеми места, които интензивно са лобирали за излизането на страната от Европейски Съюз.
Според данните, над половината градове, дали своят вот за Brexit, в по-голяма степен са подвластни от финансовите услуги, в сравнение с самият Лондон. Две трети от 1,1 млн. работни места в областта на финансовите услуги във Англия са отвън Лондон и единствено една трета ще се реалокират в страни от Европейски Съюз. " Данните свидетелстват, че редица крупни английски градове в забележителна степен зависят от финансовите услуги и че отрицателното въздействие на Brexit ще се усети в цяла Англия, а освен в Лондон ", обобщава данните шефът на City of London Катрин МакГинес.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР