Две статуетки Оскар, присъдени за най-добър филм, ще бъдат предложени

...
Две статуетки Оскар, присъдени за най-добър филм, ще бъдат предложени
Коментари Харесай

Две статуетки „Оскар“ ще бъдат предложени на търг

Две статуетки " Оскар ", присъдени за най-хубав филм, ще бъдат препоръчани на търг в Лос Анджелис през декември, заяви Асошиейтед прес.
 
Предварителната оценка на статуетката " Оскар " за най-хубав филм на " Бунтът на Баунти " с Марлон Брандо от 1936 година е от 200 000 до 300 000 $. Тя се предлага за обмен от наследниците на спечелилия я продуцент Ървинг Талбърг.
 
Статуетката " Оскар ", присъдена на кино лентата " Джентълменско съглашение " с Грегъри Пек от 1947 година, е оценена от 150 000 $ до 200 000 $. Продавачът е поискал да остане неизвестен.
 
На търга на аукционна къща " Профайлс ин хистъри " ще бъде препоръчан също " Оскар " -ът на Ханс Дриър за операторско майсторство, извоюван за " Булевардът на залеза " от 1950 година, както и премията " Златен глобус " на Глория Суонсън за най-хубава актриса от същия филм.
 
Статуетки " Оскар " се оферират на търг извънредно рядко, тъй като от 1951 година лауреатите се ангажират те и наследниците им да оферират за продажба премиите си първо на Американската академията за кинематографично изкуство и просвета за 1 $. Когато по-стари статуетки се появят на пазара, доближават доста висока цена.-->
 
Майкъл Джексън купи статуетката " Оскар ", извоювана от Дейвид Селзникс за " Отнесени от вихъра ", за рекордните 1,5 милиона $ през 1999 година През 2011 година " Оскар " -ът на Орсън Уелс за " Гражданинът Кейн " беше продаден за 861 542 $. През 2014 година " Оскар " -ът за най-хубав артист на Джеймс Кагни от 1942 година беше изтеглен от търга, тъй като не беше достигната минималната цена от 800 000 $.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР