Две станции за контрол на въздуха са разположени на територията

...
Две станции за контрол на въздуха са разположени на територията
Коментари Харесай

Две нови станции ще следят качеството на въздуха в Русе

Две станции за надзор на въздуха са ситуирани на територията на Русе, а в скоро време следва да бъдат сложени още две стационарни мониторингови уреди. Това оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

Автоматичната измервателна станция (АИС) "Възраждане " се намира в централната градска част. Тя демонстрира данни в действително време на интернет страницата на общината и на двете осведомителни табла на площад "Свобода " и на ул. "Котовск ". Станцията дава отговор на критериите на градски фонов пункт и е част от Националната система за надзор на качеството на атмосферния въздух.

Комисия ще търси аргументите за мръсния въздух в Русе

В АИС "Възраждане " се мерят озон, азотен оксид, азотен диоксид, въглероден диоксид, серен диоксид, бензен, фини прахови частици и метеопараметри.

Налична е и мобилна станция за премерване на индикаторите на атмосферния въздух, ситуирана на интернационалния бул. "България " в Русе.

От локалната администрация оповестяват, че кметът на града Пенчо Милков е имал среща неотдавна с министъра на околната среда и водите за замяна на мобилната станция с нова, която да дава данни в действително време и да бъде включена в осведомителната система за мониторинг на въздуха на община Русе.

В осъществяване на интегриран план по програмата "LIFE " - "Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ", следва слагането на още две стационарни мониторингови станции.

Те ще допълват базата данни от пунктове за непрекъснато наблюдаване на Националната система за мониторинг на околната среда, както и системата от мобилни станции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР