Две специалности са по-добре от една, препоръчват изследователи на база

...
Две специалности са по-добре от една, препоръчват изследователи на база
Коментари Харесай

Проучване: Работодателите предпочитат кандидати с две специалности

Две специалности са по-добре от една, предлагат откриватели на база огромно изследване, написа Business Insider. Студенти, които удвояват магистратурите и специалностите си, могат да печелят повече от връстниците, които се образоват единствено в една област. Те са по-привлекателни за работодателите, тъй като се одобряват като по-иновативни натури.

Предимството, което имат претендентите с двойни специалности, е съвсем три пъти по-високо от всички останали.

До тази констатация учените са стигнали след проучване, в което са взети под внимание редица променливи, в това число фамилна история на предприемачеството, курсове в колежите, раса, пол и разнообразни други просветителни достижения. Дори са взети под внимание личностните характерности като да вземем за пример, дали лицата са екстровертни или интровертни видове. Разгледани са институциитета, в които студентите са учили, качеството на преподаване, естеството на взаимоотношението им с преподавателите.

И по този начин, какво значи да бъдете по-иновативни и за какво има значение?

Изследователите са използвали сравнително нов инструмент за изследване, който позволява да се дефинира, как институциите могат да оказват помощ на учениците да развият своя иновационен потенциал - набор от качества имат значение на пазара на труда, защото работодателите желаят от приключилите лицей повече от добри оценки. Това, което работодателите в действителност желаят е претендентите да могат дейно да работят в разнообразни екипи, да са креативен мислители и да имат безапелационни отзивчиви умения. Накратко, работодателите търсят иноватори.

Означава ли това, че висшисти, които имат двойно обучение са и двойно по-иновативни? Може да се каже, че това е по този начин, наблягайки на обстоятелството, че някои възпитаници желаят повече от това, което една компетентност или магистратура може да им обезпечи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР