Две спасителни лодки отплаваха в Средиземно море, след двумесечно прекъсване

...
Две спасителни лодки отплаваха в Средиземно море, след двумесечно прекъсване
Коментари Харесай

Над 20 хил. мигранти от Либия се готвят да прекосят Средиземно море

Две избавителни лодки отплаваха в Средиземно море, след двумесечно спиране на избавителните интервенции, като филантропичните неправителствени организации чакат нов напор от мигранти от Либия, предава Euroactiv, представени от " Фокус ".
Италианската Неправителствени организации Mediterranea Saving Humans съобщи на 9 юни, че една от нейните лодки е напуснала сицилианското пристанище Трапани и ще стартира да патрулира в централната част на Средиземно море.
Тя ще се причисли към друга лодка на немската организация Germany Sea Watch, която отплава от Месина преди дни.
Лодката напуща пристанището за първи път от 20 март, когато интервенциите по спасяването на мигранти в морето бяха прекратени, поради коронавирусната пандемия.
Стотици хиляди мигранти от Африка и Близкия изток дойдоха в Италия през последните години. Италия, дружно с Малта затвори своите пристанища през април, като част от ограниченията за битка с COVID-19, което се случи месец след оповестяването на национална карантина.
По-рано вестник Corriere della Sera, базирайки се на разследващи източници заяви, че 20 хиляди души в Либия се приготвят да прекосят Средиземно море и да се опитат да стигнат до Италия. По данни на организацията по миграцията на Организация на обединените нации броят на мигрантите, които напущат Либия се е нараснал с 300% тази година сред януари и края на април, в съпоставяне със същия времеви интервал през 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР