Две служителки на ОДЗ Брезичка“, които са замесени в скандала

...
Две служителки на ОДЗ Брезичка“, които са замесени в скандала
Коментари Харесай

Оставки след случая с бити деца в бургаска детска градина

Две служителки на ОДЗ „ Брезичка “, които са забъркани в абсурда с малтретирни деца в заведението, са подали оставка. През тази нощ в Интернет бе публикуван клип, сниман със скрита камета, на който се вижда по какъв начин две от учителките удрят, скубят и наскърбяват подопечните им малчугани. Сред думите „ идващият тъпунгер “, „ лигльовци “, „ като безумен “, се чува и опасност, че „ в този момент ще отворя прозореца необятно, да дишате въздух и на следващия ден да ви няма “. 

Първата оставка е на една от сниманите в клипа, която взима и най-дейно присъединяване в него, Милена Иванова, майка ѝ я донесла още в 7 ч. сутринта. След педагогичен съвет, такава е подадена и от една от асистент – възпитателките, която се вижда в кадър, само че не взима никакво отношение. Третата забъркана, Светла Петрова, е излязла в болнични. 

Община Бургас и кметът Димитър Николов са поискали писмени пояснения на всички забъркани в тази ситуация, в това число и от директорката Събка Недева. Най-вероятно тя ще бъде освободена от поста си.

Официално видеонаблюдение в детската градина няма инсталирано, макар предлагането от страна на Община Бургас. Педагогическият съвет е бил срещу, против него се е оповестила и една от учителките, забъркани в абсурда, която е и синдикален водач. 

От Община Бургас подчертаха, че ще бъдат безкомпромисни. Веселина Таралова, шеф на дирекцията по обучение, уточни:

“Говорих с втората колежка от екипа, госпожа Петрова, както и с асистент – възпитателката, които са там, в кадър и те са участвали. Не се опитваха да се оправдават. Единствено, че това е станало в миг на подготовка, под страст, само че това за мен не ги оправдава ни минимум “, изясни Таралова.

Проверка по случая стартира и Районната прокуратура в Бургас. До 10 дни държавното обвиняване ще излезе със мнение. Вече са разпитани някои от учителките и родителите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР