Две случки в четвъртък дадоха повод да си помислим, че

...
Две случки в четвъртък дадоха повод да си помислим, че
Коментари Харесай

Почва ли война между Пеевски и Борисов: ПИК нападна Цветелина Бориславова, но бързо изтри текста! Защо?

Две случки в четвъртък дадоха мотив да си помислим, че Пеевски и Цацаров са почнали война против Борисов. Вероломно и без предизвестие. Както Германия нахлу в Полша през 1939 година и даде старт на Втората международна. Мащабът тук е надалеч по-скромен, само че не и упоритостите.
Какво стана в действителност. Първо основният прокурор изпрати тежко въоръжени отряди да арестуват показно кмета на Септември, който е от ГЕРБ. Сиреч, удряме дребния, само че можем да ударим и София, Варна, Пловдив и прочие единствено да желаяме. Там кражбите около ремонтите са в пъти по-големи от тези в Септември, то е ясно.
По същото време обичаният на Пеевски и Цацаров уебсайт ПИК пусна публикация със заглавие с големи букви: БЕЗОЧИЕ! В нея написа: Действителните виновници за нещастието - Цветелина Бориславова, Байко Байков и хора от обкръжението им се разхождат необезпокоявани на независимост. На 4 април 2004 година, към 20:20 часа, рейс, пренасящ деца от Свищов пада в студените води на река Лим.
Акцентът в материала пада напълно върху бизнеса на Цветелина Бориславова, нейната виновност за починалите деца и прочие Запознати със обстановката незабавно разпознаха документи, които са притежавани, съгласно тях, само от Делян Пеевски. Пак Пеевски постоянно казвал в стеснен кръг, че Борисов се нервира доста, когато се шуми към някогашната му другарка и към нейния бизнес. Двамата имали положителни връзки, даже взаимен бизнес.
Часове след започването на бойните дейности против премиера, те бяха безславно прекъснати. ПИК трескаво смъкна публикацията против Цветелина Бориславова, която се разхождала необезпокоявана на независимост. Колко това е било значимо за Борисов знаят малко на брой, които са осведомени с предисторията на въпросния текст. Именно това писание и ровене преди време е било мотив Пеевски да закупи една прес група и да почне да монополизира медийния пазар. Затова и Пеевски е блъснал премиера тъкмо с тези трудове, за евентуално да го принуди към договорка, озъбвайки се намерено.
Така стартира офанзивата против Борисов и Цветелина Бориславова в четвъртък в ПИК, само че след "важно позвъняване " текстът бе заличен.
В петък сутринта пък площадът на Септември осъмна цялостен с хора, които скандираха, че си желаят кмета и че обвиняванията на профилираната прокуратура против него са неистини и операции. Последва освобождение на кмета под гаранция. И защо беше целият този звук, в случай че не поради подмолни сметки и игри? Никой не е в положение да убеди обществото, че в Септември се правят повече обири в сравнение с в София, където общинският бюджет е над 1,2 млрд лв., да речем. Мирише на корупция и в Пловдив, Варна, Бургас и в други огромни общини.
Още едно събитие, което на пръв взор няма нищо общо с горните, притегли вниманието тези дни. Във вторник Министерство на вътрешните работи и ГДБОП организираха огромна акция по залавяне на възможните причинители или помагачи на похитителите на Адриан Златков. Акцията трябваше да укрепи разтърсеното доверие в службите. Оказа се обаче, че Златко Баретата, един от привиканите за разпит, май е бил предизвестен, тъй като очаквал баретите в компанията на своя юрист. Информация би могла да изтече от доста стеснен началнически кръг. Във ведомството към този момент се приказва, че става дума за основния секретар Младен Маринов, който от години бил в доста близки връзки със Златомир Иванов. Именно Маринов първо опроверга, че Златко Баретата е арестуван, а след това призна. Ако следващата огромна акция се окаже следващия цирк – най-вече негативи ще инкасира Борисов, тъй като назначението на Маринов е станало с негово единодушие. В подобен случай е разумно да се търси връзка сред дейностите на основния секретар с тези на Пеевски и основния прокурор. В една равнища орат.
Какво се случва, та довчерашните съратници на Бойко Борисов да потеглят „ на нож “ против него?
Няколко са разновидностите:

- Съединени американски щати и Брюксел са дали ясни сигнали на премиера, че дейностите на Пеевски и Цацаров разрушават така и така рехавия престиж на България. Примерите: следствието в Съединени американски щати по закона „ Магнитски “ точно на Пеевски и Цацаров за корупционни практики при фалирането на КТБ и декларираното от Юнкер преди дни събаряне на мониторинга от Румъния и оставането му „ за нашите другари от България “. Цацаров и Пеевски мъчно ще преглътнат, че те са в преса, а Борисов набира червени точки с интернационална активност.

- Намалява паричният поток към Пеевски. След свадите с контбандните цигари на „ Булгартабак “ на територията на Турция, Сирия и Ирак депутатът от Движение за права и свободи губи милиони. Колкото и прокукуратурата, и Министерство на вътрешните работи да прикриват отчетите от партньорски служби, това време изтича. А Пеевски би трябвало да „ храни “ цяла войска от „ кукувици “ в прокуратурата, ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, финансовото министерство, АПИ, митниците, медии (до една губещи) и още куп „ кафези “. Трябва също да обгрижва Доган, своя първокласен живот, парцелите си, многочислената защита, скъпите офиси, държанки и прочие Много разноски са това. Ако Борисов е завъртял даже с мъничко кранчето на публичните поръчки към Пеевски – това си е мотив за война, откъдето й да го погледнете.

- Самият Борисов все по-малко се нуждае от Пеевски и Цацаров. Те сигурно знаят нелицеприятни неща за него, само че той има поддръжката на Брюксел, Вашингтон, Анкара. Спечели и трети мандат. Оперативната власт е в негови ръце. Цацаров може и да се надява на относително положително леговище - Конституционният съд само че за Пеевски разновидностите не са розови. Може да „ потъне “ безшумно и добродушно в имението си в Дубай, само че откраднатите пари свършват бързо. Освен това доста хора ще го търсят поради „ едни неща “. На всичкото от горната страна непознати служби се канят да сложат ръка на банковите му сметки поради подозрителен генезис на парите в тях. Може да остане, несъмнено, в България. Тогава ще са му нужни юристи, тъй като идва времето да дава отговор за събарянето на КТБ, за рекетирането на предприемачи и компании, за произхода на милионите, с които разполага и прочие А в случай че съществени кръгове – тук и зад граница – изискат към него да се приложи законът както би трябвало, той е приключен. Шиши живееше против пандиза, в този момент живее против тях… Живота е недопечен.

Опитът за „ вероломно навлизане в Полша “ е спрян. Борисов несъмнено е напомнил по отговарящ метод на агресорите какво е съотношението на силите и кой кара влака. Цацаров, и изключително Пеевски, обаче, нямат доста учредения да имат вяра, че ги чака ярко бъдеще. Много скоро ще ударят още веднъж. Защото остеохондроза обгръща моделът им.
Истината е, че преди нападението против Полша, немската агитация пуска в оборот инсценирани стълкновения на границата, провокирани от полаците. Т.е. употребила е подправени вести. Същото копират през днешния ден пеевските медии. Борисов наподобява спокоен, само че всяко подценяване може да му коства газене за две-три седмици.
Войната занапред ще се разгаря. Жертви, гилзи, сополи, компромати – от всичко ще има по доста. Защото доста пари са заложени.

Огнян Стефанов, "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР