Две сгради в Москва са били ударени при атака с

...
Две сгради в Москва са били ударени при атака с
Коментари Харесай

Два дрона удариха сгради на Комсомолски проспект в Москва

Две здания в Москва са били ударени при офанзива с два дрона в понеделник, заяви кметът Сергей Собянин в Телеграм. Нападението е осъществено към 4 ч сутринта.

Собянин твърди, че няма „ съществени вреди или жертви “, съобщи OFFnews.bg.

Жителите на няколко квартала в югозападната и южната част на Москва са съобщили, че са чули детонации.

Отломки от дрон са открити на Комсомолский проспект рано тази заран, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на спешните служби в съветската столица. Агенцията предизвестява, че не е в положение да ревизира тези известия посредством самостоятелни източници. Съобщава се, че те са открити близо до постройката на Министерството на защитата. Впоследствие то упрекна Украйна за нападението и го назова „ терористична “ офанзива с дрон.

" Сутринта на 24 юли бе кръстосан опит на киевския режим да извърши терористична офанзива с два дрона против обекти на територията на град Москва. Със средства за радиоелектронна битка двата украински дрона бяха свалени и се разрушиха ", се споделя в изказване на министерство на защитата на Русия.

Комсомолский проспект се намира в централната административна част на Москва, близо до постройките на съветското министерство на защитата, прецизира Ройтерс.

Не е ясно дали безпилотните самолети са се блъснали в постройките, когато са били свалени, или са се насочили към тях съзнателно.

Нито Министерството на защитата, нито кметът оповестиха къде са били прихванати дроновете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР