Две села в западната руска Брянска област са били обстрелвани

...
Две села в западната руска Брянска област са били обстрелвани
Коментари Харесай

Руските власти: Евакуирахме 2500 души от обстрелваните райони край Белгород

Две села в западната съветска Брянска област са били обстрелвани от украинските сили, заяви губернаторът Александър Богомаз в поредност изявления в обществената мрежа Telegram, представени от Ройтерс, предадоха Нова и Българска телеграфна агенция.

Данните за нападенията против селата Ломаковка и Нова Погошч, които се намират покрай границата с украинските Черниговска и Сумска област, към този момент не могат да бъдат тествани.

Руските управляващи напоследък оповестяват за засилващи се офанзиви от Северна Украйна, а през вчерашния ден обявиха, че украински въоръжени формирования са пробвали да навлязат в Белгородска област, различен пограничен съветски район.

Белгородският губернатор Вячеслав Гладков сподели през днешния ден, че през миналата нощ е имало минимум един обстрел на пограничния Шебекински окръг, и добави, че над 2500 души се изтеглят от региона.

Украйна отхвърля армията ѝ да взе участие в сходни нахлувания на съветска територия, и споделя, че те се правят от бойци на съветски опозиционни доброволчески формирования.

Украинските управляващи анулираха въздушна паника, оповестена по-рано през днешния ден в по-голямата част от страната, а управляващите в столицата Киев обявиха, че по предварителна информация противовъздушната защита е свалила над 30 ракети и дрона, изстреляни от Русия при масирана офанзива тази нощ против столицата.

От началото на май Москва нанесе по украински градове към 20 обособени удара с ракети и безпилотни самолети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР