Две секунди преди изстрелването на прототипа на ракетата Starship проблем

...
Две секунди преди изстрелването на прототипа на ракетата Starship проблем
Коментари Харесай

SpaceX спря изстрелването на прототип на Starship

Две секунди преди изстрелването на прототипа на ракетата Starship проблем с мотора попречи на компанията SpaceX да го реализира.

„ Прекъсване на Raptor “, се чу от контролната зала на задачата на 1.3 секунди от края на противоположното преброяване. Така екипът постави завършек на тестванията за деня, които евентуално ще продължат през днешния ден и на следващия ден, съобщи CNBC.

Планира се прототипът със сериен номер 8, прочут и като SN8, да излети на 12.5 км от земната повърхнина, най-амбициозната височина на компанията досега, защото е доста по-голяма от тази на тестванията на към 150 метра, осъществени по-рано тази година.

Starship SN8 е построен от неръждаема стомана, а задачата на създаването му е изпращането на по-големи товари и до 100 души едновременно на задачи до Луната и Марс. Производството е в завода на SpaceX в Бока Чика, щата Тексас. Двигателят Raptor, основан особено за задвижването на Starship, също е подложен на тествания – от компанията означиха, че такива са осъществявани в продължение на 16 хиляди секунди.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР