Две седмици след въвеждането на извънредното положение в България и

...
Две седмици след въвеждането на извънредното положение в България и
Коментари Харесай

Бизнесмен предлага България да мине през кризата с коронавируса "на две скорости"

Две седмици след въвеждането на изключителното състояние в България и наложените ограничавания поради ковид се чуват от ден на ден гласове по какъв начин да се опазят хората от болестта и по едно и също време с това стопанската система да работи.

Красен Кюркчиев, шеф и притежател на компанията за бързооборотни артикули " Фикосота " разгласи пред " Дарик " своя концепция за проект, при който България да бъде " на две скорости ".

Големите стопански системи в Азия се оправиха и не позволиха развиването ковид, никоя от тях не е застрашена сега. В Европа и Америка става тъкмо противоположното, болестта си прониква и няма късмет да се спре без да се болести огромна част от популацията, разгласи той.

Ние сме в доста забавна обстановка. Благодарение на свръхмерките имаме късмет да се изплъзнем, да минем около огромното заразяване, само че какво би било взаимоотношението ни с останалата част от Европа, в случай че там не се лимитира разпространяването, попита той. Посочи, че няма по какъв начин България да издигне стена и да развива стопанска система, която да разчита единствено на себе си. Такова състояние би могло да продължи, съгласно него, най-вече три месеца.

Затова е нужна тактика, която да разреши на страната да мине през болестта. Обясни, че по публични данни в страната има общо 3 млн. семейства и близо 4 млн. жилища. Тезата му е, че най-малко 700 хиляди са смесените домакиства - в които взаимно живеят хора над 65 година и по-млади. Цитира статистиката, съгласно която в застрашената група са хора над 65 година и те би трябвало да бъдат защитени.

Затова предлага да се намерения за " живот на две скорости " на тези две групи като държавното управление да дефинира на какви ограничавания те да бъдат подложени.

Посочва, че защото няма по какъв начин фабриките да не работят, нито техните служащи могат от у дома да работят, се постанова те да вървят на работа без риска да заразят по-възрастните си близки.

Предлага хората сами да оценят опциите си по какъв начин да разделят семействата и да не живеят дружно като употребяват второ жилище или къща на село, с цел да се отделят. За задачата, съгласно него, може да помогне и включване от на жилища от онлайн платформите, а разноските в някаква степен да се поемат и от страната. Освен това може хора непринудено да си предложат жилищата за такава идея, както това се случва по света.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1207)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР