Две седмици след като институциите обявиха, че временно спират дейността

...
Две седмици след като институциите обявиха, че временно спират дейността
Коментари Харесай

Христо Иванов: В село Труд наблюдаваме пинг-понг между институциите

Две седмици откакто институциите оповестиха, че краткотрайно стопират активността на тя още веднъж работи, а документите по проблема по този начин и не бяха оповестени от институциите. За това алармираха в Пловдив съпредседателя на “Демократична България ”, общинският консултант от групировката Йордан Иванов и Галина Тошева, ръководител на сдружението.
“Намираме се още веднъж в обстановка на пинг-понг сред институциите, които отхвърлят да поемат отговорност за резултат, а не за пиар. Тук сме, с цел да желаяме резултат, а не следващата порция пиар ”, съобщи Христо Иванов пред постройката на районната екоинспекция.
Тримата настояха институциите неотложно да създадат обществени акта, с който бе спряна активността на централа, експертизата от регионалната администрация, въз основа на която е публикуван актът, както и проекта на вложителя за извеждане на централата от употреба. “Имаме анонимни сигнали от чиновници в Регионална инспекция за опазване на околната среда, че актът за прекъсване е написан по този начин, че има пороци и ще бъде елементарно “събрен ” в съда ”, съобщи общинският консултант Йордан Иванов.
Галина Тошева уточни, че жителите на Труд са в цялостна протестна подготвеност. “Този път заявяваме подготвеност да сме още по-смели, тъй като сега се сплотяваме с доста обитаеми места, които също страдат от нашия проблем - неработещи районни инспекции по околната среда и водите, и този път сякаш ще щурмуваме точно тях ”, съобщи тя..
“, вместо да си влиза в пълномощията, може би изцяло да излезе от тях дружно с цялото държавно управление. Да си подават оставката, тъй като към този момент не се диша в тази страна от неистини, безочливост, бездействия и корупция ”, прикани Христо Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР