Две седмици след като Черна гора обяви официален край на

...
Две седмици след като Черна гора обяви официален край на
Коментари Харесай

След повече от месец: 9 нови случая на коронавирус в Черна гора

Две седмици откакто Черна гора разгласи формален завършек на епидемията от ковид, в страната бяха регистрирани нови случаи.
9 са новите случаи, като множеството от тях са на черногорски жители, които са участвали в Белград на футболен мач, на който е имало хиляди фенове, оповестиха през днешния ден черногорските управляващи. Според шефа на Клиничния център в Подгорица Йевто Еракович новите случаи са привнесени в страната поради " държанието на някои безотговорни лица ". Сред новите случаи седем са на черногорски жители, които предходната седмица за посетили Белград, с цел да участват на мач сред сръбските футболни тимове " Партизан " и " Цървена звезда ". Мачът, който бе полуфинал за Купата на Сърбия, се игра пред 16 000 фенове, напомня 24 часа.
Властите в Черна гора оповестиха на 2 юни, че в страната няма към този момент деен случай на ковид, откакто от 5 май не бе регистриран нито един нов случай на болест. Страната отвори границите си при започване на месеца за жители на страни, които записват под 25 инфектирани на 100 000 поданици, което изключва Сърбия. До през днешния ден там имаше общо 324 случая – от тях 315 се излекуваха сполучливо, а 9 души починаха. С новите случаи общият брой към този момент е 333.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР