Две седмици са ни достатъчни, за да завършим окончателно зоологическата

...
Две седмици са ни достатъчни, за да завършим окончателно зоологическата
Коментари Харесай

Две седмици и завършваме зоопарка

Две седмици са ни задоволителни, с цел да приключим дефинитивно зоологическата градина. Това съобщи през вчерашния ден за " Марица " шефът на компания " Запрянови - 03 "  Вакрил Запрянов.  Строителите имат единствено един ангажимент - да инсталират огради на хабитатите на мечките, бизоните и елените. Останалата работа е свършена преди към две години. Оттогава обектът, който коства 4,5 млн. лв., е замразен. 

Върху оградата към момента стоят три табели с надпис " Внимание, строителен обект ".  Вратата е заключена и външни хора в зоопарка не се позволяват. Изградена е цялата подземна инфраструктура с тръбопровод, канализация и кабелна мрежа, прекарано е осветяване, хабитатите са оборудвани с хранилки, хралупи, дървени къщички за топлолюбивите животни. За водоплаващите са завършени езерца с лилии и рекички с дървено мостче, за мечките даже са посадени малини. А за фламингото са поставени огледала, тъй като те живеят на огромни ята и по този метод ще се основава илюзията, че не са сами. Готови са и обслужващите пространства, алеите, насипани с дребни камъчета и ярко бежов пясък, сложени са пейки и кошчета за боклук. На входа има детска площадка с нови пързалки, люлки и катерушки. 

Само животните ги няма като се изключи осемте маймунки, останали от остарелия зоокът. 

В общинския бюджет за тази година са планувани половин милион лв. за зоопарка. Част от тези средства са предопределени за към този момент свършената от строителите работа. Чакаме да ни кажат по кое време да сложим оградите и сме подготвени да реагираме незабавно, сподели Вакрил Запрянов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР