Две седмици преди старта на втория полусезон в Трета лига

...
Две седмици преди старта на втория полусезон в Трета лига
Коментари Харесай

Потомствен цесекар и заклет левскар ще възраждат Банско

Две седмици преди старта на втория полусезон в Трета лига и 10 дни откакто излови досегашния си шеф Йордан Баряков, че е ощетил клуба с съвсем 100 000 лв. от парите от фонд „ Солидарност “ на УЕФА, Банско показва небосвод в упоритостите си. За сефте в своята история „ козлите “ имат спортно-технически шеф, а неговото име е Петко Медвецки. Той е първото предопределение на новия изпълнителен началник Крикор Румян.

„ Петко Медвецки е извънредно позитивна фигура и футболен човек с голям опит. Знанията му ще са скъпи и за треньорите, и за играчите, част от които са имали опция да работят с него, когато той бе старши треньор тук, а и за нас от Съвета на шефовете. Неговото привличане е първата ни стъпка към коренна смяна в мисленето в Банско и слагането на основите на професионална конструкция на клуба, без значение че сега се намираме при дилетантите “, съобщи Румян.

Медвецки бе старши треньор на „ козлите “ през последния им сезон във Втора лига, като напусна отчаян паметния стадион „ Свети Петър “ предишното лято, откакто зад тила му отборът се раздаде за противниците си и предопределено изпадна. За разлика от шефа на Банско, който е потомствен цесекар, 53-годишният познавач е върл левскар и съвсем цяло десетилетие е работил в ДЮШ на „ Герена “. Медвецки също 9 години е бил шеф на школата в Академик (София), а като треньор е водил Шумен и Велбъжд (Кюстендил).

Милчо Максимов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР