Две седмици преди началото на последния Мастърс на ИТЛ за

...
Две седмици преди началото на последния Мастърс на ИТЛ за
Коментари Харесай

Вече се знае кой ще участва във финалния Мастърс на ИТЛ

Две седмици преди началото на последния Мастърс на ИТЛ за годината станаха ясни участниците в него. Любен Попов, Иван Златанов, Цветан Иванов и Ивайло Боджаков имат повече от 1500 точки за ранглистата на лигата и от дълго време упражняват за ITL Finals 2019.

Другите четирима, които ще играят от 9 до 19 декември в MG Tennis Club са Веселин Димитров, Камен Маздрашки, Станислав Иванов и Адриан Стоименов. Всеки от тях обаче би изнемощял в случай че допусне неточност в първи кръг на почналия в понеделник Десети вечерен шампионат в Търговска колегия Раковски.

Тогава шансове да попаднат в схемата имат Георги Петров и Мирослав Георгиев. За да стане това обаче, те би трябвало да завоюват Десетия вечерен шампионат, а това няма да е по никакъв начин елементарно, защото за първото място са подготвени Иван Златанов, Станислав Иванов, Камен Маздрашки и Ивайло Боджаков.

От ITL Finals 2019 поради травма отпадна двукратният победител – през 2016 и 2017 година – Едиз Батран. Той ще отсъства от кортовете минимум шест месеца, с което дава късмет на новите играчи да натрупат точки в класирането. Миналогодишният първенец Радослав Владимиров също няма да играе в MG Tennis Club, тъй че надпреварата сигурно ще има нов победител.

ITL Finals се организират за пета поредна година, като досега първенци са били Никола Милев през 2015 година, Едиз Батран – през 2016 и 2017 година и Радослав Владимиров през 2018 година Участват осемте играчи с най-вече точки в ранглистата на Интерактив тенис.

Форматът е заимстван от финалния шампионат на мъжете от ATP: играе се в два от три тайбрек сета, в две групи. Първите двама в групите не престават на полуфинали. Играчите получават по 200 точки за победа в групите, 400 за класиране на край, а спечелилият взима 900 точки. Това значи, че първенецът може да завоюва 1500 точки в случай че не допусне нито една загуба.

Тази година ITL Finals 2019 ще се играе в MG Tennis Club от 9 до 19 декември. Очакванията са за извънредно първокласен тенис, защото равнището в ИТЛ се подвига непрекъснато, а участниците имат доста опит и са с отлична физическа подготовка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР