Две саудитски сестри, избягали от страната си и укривали се

...
Две саудитски сестри, избягали от страната си и укривали се
Коментари Харесай

Саудитките, криещи се в Сингапур, избягали в неизвестна посока

Две саудитски сестри, избягали от страната си и укривали се половин година в Хонконг, са отпътували предходната седмица за незнайна страна, откакто получили там леговище, съобщи ДПА, като се базира на юриста на сестрите.

" След като шест месеца се криеха в Хонконг от саудитските управляващи и от фамилията си, тези смели и решителни млади дами най-накрая съумяха да си обезпечат филантропични визи в трета страна ", уточни в изказване юрист Майкъл Видлър.

От съображения за сигурност той не разкри коя е страната, където са получили леговище сестрите на 18 и 22 години, известни на медиите като " Риим и Рауан ". Двете се укриваха в Хонконг от септември предходната година, само че имиграционните управляващи им дадоха период до 8 април да изоставен.

Хонконг не е подписал Конвенцията за статута на бежанците (Женевската конвенция) на Организация на обединените нации от 1951 година, което значи, че хората, нуждаещи се от протекция, би трябвало да желаят леговище другаде.

Според Видлър в Саудитска Арабия сестрите са застрашени от смъртна присъда, защото са се отрекли от исляма.

Риим и Рауан избягали в Хонконг, до момента в който били на фамилна отмора в Шри Ланка, надявайки се да се прекачат на аероплан за Австралия. На летището в Хонконг преди полета си те за малко били засечени от саудитски представители, само че съумели да им се изплъзнат и влезнали в града като туристки. Проблемите им се нараснали, откакто през ноември Саудитска Арабия анулира паспортите им, описа юристът.

Първоначално хонконгските управляващи разрешили на сестрите да останат до 28 февруари, само че след това този период бил продължен до април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР