Две съсловни организации на ресторантьори - Сдружението на заведенията в

...
Две съсловни организации на ресторантьори - Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Ресторантьори на протест срещу варненски хотелиер, обсъждан за министър на туризма

 Две съсловни организации на ресторантьори - Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, се заканиха да стачкуват, в случай че за длъжностен министър на туризма бъде назначен техен сътрудник, само че от друга браншова организация. Става въпрос за Георги Щерев, ръководител на съществуващата от близо 30 години Българска хотелиеро-ресторантьорска асоциация (БХРА) и на Съюза на хотелиерите в " Златни пясъци ", съобщава 

" Това не е предложение на по-голямата част от бранша, а единствено на асоциацията, която през последната година потвърди, че се интересува само от ползите на хотелиерите ", написа в писмо на двете организации до медиите. Хората на Ричард Алибегов, който управлява Българската асоциация на заведенията, считат, че възможното назначение на Щерев за длъжностен министър на туризма е “лобизъм и следващ опит на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии ".

Засега не е известно дали Георги Щерев въобще е спряган за длъжностен министър на туризма. За тази концепция стана известно от отворено писмо на самата БХРА, в което обстойно и нашироко се разказват компликациите, които изпитва туризмът сега, и се изброяват качествата на Георги Щерев, за чието назначение на министерския пост била събрана необятна поддръжка от целия туристически отрасъл. В писмото написа също, че “БХРА предложиха за поста на длъжностен министър на туризма Георги Щерев, макар че самата организация не може да си разреши в подобен сложен миг да се лиши от своя ръководител ". Там се прави и внушението, че предходният длъжностен кабинет не се е заел да направи нужния разбор на обстановката в туризма и послужил единствено като “трамплин за гладко връщане към статуквото ". Самият Щерев отхвърли да разяснява пред “24 часа " нападките против него с претекста, че БХРА всичко към този момент е споделила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР