Две са вече жертвите на наводненията във Венеция, като за

...
Две са вече жертвите на наводненията във Венеция, като за
Коментари Харесай

Нови порои засипват наводнена Венеция

Две са към този момент жертвите на наводненията във Венеция, като за през днешния ден се чакат нови проливни превалявания, заяви италианската телевизия Скай Ти Джи 24. Най-малко един човек е бил погубен от токов удар в наводнената си къща. В града не работят телефоните, а кметът Луиджи Бруняро упрекна за стихиите климатичните промени и изиска да бъде оповестено бедствено състояние. Нивото на водата в града е рекордно от 50 година Жителите и туристите са призовани да не излизат на открито. Архиепископът на Венеция монсеньор Франческо Мораля уточни, че историческата базилика " Сан Марко " рискува да получи " непоправими " вреди. Финансовата цена на мощните наводнения във Венеция евентуално ще доближи стотици милиони евро, съобщи още кметът.

Проливни дъждове и стихии, съпроводени от мощни ветрове, тук-там със скорост до 113 км/ч, провокираха голям брой наводнения в съвсем цяла Италия. По информация на българското посолство в Рим обстановката е сериозна в доста области. От българското външно министерство излязоха с рекомендация към българските жители, пребиваващи в Италия или пътуващи за страната, да наблюдават информациите за настоящата обстановка и по опция да заобикалят засегнатите региони и най-много Венеция и покрайнините.

В региона Далмация в Хърватия, по крайбрежието на Адриатическо море е разгласен червен код поради ураганен вятър, чиито пориви в Дубровник са достигнали скорост над 140 км/ч. Вълните стигат високи 6 м. Словенските крайбрежни градове Пиран, Изола и Копер бяха наводнени нощес поради значителни дъждове и композиция от циклон, южен вятър и пълнолуние, което провокира извънредно високи приливи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР