Две са проверките, които текат в МВР, във връзка с

...
Две са проверките, които текат в МВР, във връзка с
Коментари Харесай

Няма умисъл в пропуска на летище София, според първия доклад от проверката

Две са инспекциите, които текат в Министерство на вътрешните работи, по отношение на пропуща на гранична полиция, при който над 40 души от полет от Париж до София бяха позволени да преминат без наложителните гранична и паспортна инспекция. Докладът от едната към този момент е подготвен и от него се схваща, че в дейностите на граничарите нямало предумисъл.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев, представен от " Фокус ".

" На бюрото ми е отчетът от дирекция " Вътрешна сигурност ". Проверките са две. Няма да кажа нищо до момента в който не видя и другия отчет и не ги съпоставя. В отчета на " Вътрешна сигурност " няма предумисъл, което от една страна ми харесва, а от друга се тормозих ", разяснява Радев.

Той напомни, че е упълномощил и дисциплинарно произвеждане по отношение на промяната на гранична полиция, позволила пропуща. Допълни, че е направена инспекция в основната дирекция и всички данни отивали в министерството. Оттам се насочват към дирекциите, които откриват до какви заключения са стигнали инспекциите.

" След като го обобщят ми оферират отчет, на който решавам. Това може би ще стане незабавно след празниците ", изясни Радев. В отговор на въпрос може ли да се стигне до премахване на чиновници откакто излязат и двата отчета министърът посочи: " Това ще стане ясно от производството, което тече сега ". " Граничните служители на реда сега са отстранени, с цел да не въздействат на следствието. Има и двама началници ", сподели още той.

Веднага откакто стана прочут пропускът на летище " София " се разбра, че 13 граничари са отстранени, а обясненията им за случая бяха, че някои от тях са се намирали пред постройката на терминала, едни са декларирали, че са отишли да ядат, други до тоалетната, а трети, че са пушели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР