Две са основните версии за пожара на гръцкия остров Евия,

...
Две са основните версии за пожара на гръцкия остров Евия,
Коментари Харесай

Две са основните версии за пожара на гръцкия остров Евбея

Две са главните версии за пожара на гръцкия остров Евия, избухнал на 13 август. Основната е тенденциозен палеж. Полицията е поискала достъп до мобилния телефон на 33-годишен локален гражданин, който се счита за един от основните обвинени за пожара. Целта на следователите е да ревизират алибито му. Той твърди, че е отсъствал от региона в деня, в който е избухнал пожарът.
Подозренията на управляващите се насочват към обвинения поради предишното му. Той е бил задържан предишния август за общо девет умишлени палежа наоколо до селата Ставрос и Контодпоти – регион, покрай мястото, където избухна и тазгодишния пожар. Полицията е разпитала околните му, които декларирали, че 33-годишният мъж отсъствал от острова. Това изказване обаче не е доказано и по тази причина следователите се пробват да получат достъп до телефона му. Така те ще се опитат да открият в кои кафези на мобилния оператор се е записал в деня на пожара, с цел да потвърдят или отхвърлят алибито му.
33-годишният, разказан от локалните поданици като " извънредно необикновен случай ", е задържан на 26 август 2018 година, упрекнат в интрига за осъществяване на палеж. Твърди се, че е бил освободен 10 дни преди във вторник да избухне новия пожар в региона на Агрилица. Сред 9-те случая с палежи, за които той е упрекнат, е и пожар на 12 август 2018 година в село Контодеспоти, който трансформира 8 000 декара борова гора в пепел. Според чиновници на пожарната, на мястото, където е почнал пожарът, проверяващите са открили някои изгорени предмети, които единствено при избрани условия могат да се смятат за останки от запалителни устройства.
Не е изключено обаче пожарът преди дни на остров Евия да е бил породен от късо съединяване във водните помпи, ситуирани на мястото, където е почнал. Сондите се употребяват за напояване от селата в региона, а на мястото към този момент се прави експертиза.
Според данни от спътниците на Европейски Съюз, общата изгоряла повърхност на остров Евия е 22 600 декара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР