Две са основните версии за инцидента в „Арсенал“ възникнал тази

...
Две са основните версии за инцидента в „Арсенал“ възникнал тази
Коментари Харесай

Прокурор разкри какви са двете основни версии за жестоката трагедия в завод "Арсенал"!

Две са главните версии за случая в „ Арсенал “ зародил тази заран, съгласно окръжния прокурор Дичо Атанасов - човешка неточност или техническа нередовност. При случай на територията на завод 130 на цех 3 тази заран, почина 27-годишен служащ и различен - на 45 години, пострада съществено, предава " Дарик ".

Пострадалият Красимир Желев е с близо 80% изгаряния по тялото и е откаран в Клиника по изгарянията в Пловдив . Производството, в което е станал случаят, е характерно. Обезпечено е с ново съоръжение.

Трагедията е голяма! Загиналият при случая в казанлъшката оръжейница оставя сираче (ПЪРВИ СНИМКИ)

Направен е първичен оглед на помещението , в което е станало запалването. От Окръжната прокуратура са конфискувани софтуерна документи , както и материални материали. Предстоят разпити на очевидци, както и на управление на компанията и нови експертизи. Иззети са и книгите за инструктаж и защита на труда.

За случая са назначени две експертизи - съдебно-медицинска и техническа, посочи още окръжният прокурор на Стара Загора . Срокът за произнасянето е двумесечен.

Шефът на " Арсенал " разкри детайлности за злокобния случай в казанлъшката оръжейница

На мястото на случая не престават работа специалисти на Министерство на вътрешните работи , като следва да бъде притеглен и специалист от София. По-рано денем мястото на случая бе посетено от представители на Инспекцията по защита на труда, противопожарната работа, работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) и други. Извършен е първичен оглед на обгорялото помещение. Утре предстоят нови огледи.

КТ " Подкрепа " в " Арсенал " ще подкрепи финансово фамилията на умрелия, както и на потърпевшия, оповестиха от фирменото синдикално управление. И умрелият, и потърпевшият са били членове на този профсъюз.

Ръководството на сдружението поема всички разходи по погребението на починалия и лекуването на потърпевшия служащ. Съгласно настоящия Колективен трудов контракт във компания " Арсенал " всеки един работещ в сдружението има застраховка, равна на 7 годишни брутни заплати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР