Две са основните версии, по които работят разследващите по случая

...
Две са основните версии, по които работят разследващите по случая
Коментари Харесай

Проверяват дали Лазар Влайков не е стрелял във Виноградец

Две са главните версии, по които работят проверяващите по случая с убийството в село Виноградец. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви в Пазарджик, че съгласно едната 6-годишно дете е простреляло смъртоносно 47-годишния мъж в локалното заведение. Другата версия, която се ревизира е, че изстрелът е създаден от самия собственик на револвера - Лазар Влайков, съобщи Българска национална телевизия. Версия, че не детето, а той е стрелял, изрече още в първия ден синът на убития.

До момента са разпитани огромна част от очевидците, взети са натривки за съществуване на барутни частици от умрелия, детето и Влайков. Двете съществени версия се удостоверяват от показанията на очевидците, само че има разминавания за позицията на оръжието и по какъв начин то е излъчено сред присъстващите на тържеството.

Назначена е експертиза за съществуване на ДНК върху самото оръжие. Все още не са оценени телефонните разпечатки на Влайков в нощта на убийството. Главният прокурор уточни, че след съдбовната вечер на местопроизшествието са открити 126 гилзи от газово оръжие.

Убитият Атанас Тонкев е прострелян с револвер " Глок ", който е с по-различен защитен механизъм. Моделът няма външен предпазител, а подобен на спусъка. "Което слага доста въпроси по отношение на опцията на това дете на тази възраст да преодолее нужното изпитание, което е належащо за напън на спусковата скоба, както и за това кой последно е държал въпросния револвер. Трудно е детето да стреля с револвера, само че не е невероятно ", означи Цацаров.

6-годишното момче още не е разпитвано. Това ще се случи в така наречен синя стая в наличието на възпитател, прокурор и родител.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР