Две са основните версии за трагедията с началника на КАТ-Казанлък

...
Две са основните версии за трагедията с началника на КАТ-Казанлък
Коментари Харесай

Още разкрития около смъртта на началника на КАТ-Казанлък

Две са главните версии за нещастието с началника на КАТ-Казанлък - самоубийство и склоняване към самоубийство. Това обявиха от прокуратурата в града пред NOVA. След повече от 48 часа тялото на Тодор Николов беше открито покрай язовир Копринка.

От прокуратурата отхвърлят версия за ликвидиране, на този стадий. Основната версия е за настъпило самоубийство, защото при осъществения оглед на местопроизшествието е открит персоналния автомобил на Тодор Николов, а той самият - заключен вътре в купето.

„ На местопроизшествието е открит персоналният му автомобил, в който Николов бил заключен. В ръката си е държал служебното си оръжие. На 30-40 метра от колата е открита парична сума, разграничена на няколко дребни пачки, малко количество муниции, тефтерче и револвер в кожен кобур”, сподели проверяващият прокурор Таня Димитрова.

Според нея откритите движимости биха могли да са индикации за някакви корупционни практики. Дали е имало такива, който е бил забъркан в тях и какво е пишело в тефтерчето, занапред ще излиза наяве.

През днешния ден се наложи да бъде изработен втори оглед на мястото на местопроизшествието. Причината, че не са открити два от трите телефона, с които е разполагал Тодор Николов. Открито е обаче тефтерче на Николов, данните от които занапред ще бъдат разчитани.

Започват и разпити с сътрудниците му.

Заради откритите пари към колата на Николов, върви следствие и за възможна корупционна процедура. „ Наличието на такива движимости по тип е някаква индикация за възможни корупционни практики свързани с пътна полиция и с началника Тодор Николов тъй че тези хипотези занапред ще се събират доказателства по тях и ще се открива какво тъкмо се е случило”, сподели районният прокурор Таня Димитрова.

Хората в родния на Николов Бузовград го дефинират като добър човек. И не одобряват версията на проверяващите, че се е самоубил.

„ Той е един извънредно добросърдечен човек по темперамент, в никакъв случай не е подминал никого. На който е могъл, постоянно е помагал. И в това време беше огромен експерт в своята работа”, сподели кметът на Бузовград Михаил Янушев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР