Две са направленията, по които МВР работи във връзка с

...
Две са направленията, по които МВР работи във връзка с
Коментари Харесай

МВР работи по две версии за убийството на Алексей Петров

Две са направленията, по които Министерство на вътрешните работи работи по отношение на убийството на Алексей Петров, заяви в изявление пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.

“Работим в няколко посоки – направлението, обвързвано с персоналния живот на Алексей Петров, както и във връзка с бизнес контактите и комерсиалната активност. В тях са акумулирани и другите подверсии, само че ще се въздържа от коментар ”, сподели Коцев.

На този стадий в следствието няма позитивен процес, макар че са привлечени на помощ и партньорски служби, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

“Убийството се проверява, закононарушението е с фактическа и правна трудност, не престават беседи и разпити с голям кръг от лица ”, сподели Коцев.

Главният секретар на собствен ред също отбрани служителя на реда от 4-о районно полицейско ръководство в столицата, който простреля 18-годишен апаш след сигнал за грабеж и осъществяване на второ закононарушение. Младежът по-късно умря от раните си в болница.

Коцев изясни за какво униформеният е стрелял с персонално оръжие – по време на преследването му се скъсал кобурът, където е държал служебното.

“Полицаят, прострелял 18-годишния юноша след гонене в София, е носел и персонално, и служебно оръжие:, изясни основен комисар Живко Коцев:

Той добави, че поради разкъсан кобур се е наложило служителят да употребява персонално оръжие, само че към момента този въпрос се прецизира:

“В случая сме открили, че е употребил както служебното си оръжие, по този начин и персонално оръжие. По стичане на събитията при преследването се е скъсал кобурът, където е било сложено оръжието, и заради тази причина се е наложило да употребява персоналното оръжие. В тази връзка шефът на Столичната дирекция е разпоредил спомагателна инспекция да се изследват точно тези административни условия кое е наложило в тази ситуация да се носи персоналното оръжие ”, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Коцев напомни, че Министерство на вътрешните работи се отличава от останалите институции по това, че е изпълнително-принудителен орган и упражнява държавна насила. Законът за Министерство на вътрешните работи изрично разрешава използването на оръжие, когато е налице безспорна нужда и след предизвестие при оказване на опозиция и опит да избяга.

“В случая изрично е открито, че полицейският чиновник е употребявал предупредителни изстрели с ясни команди. Въпросните три лица са направили три грабежа, които са потвърдени, към този момент са с повдигнати обвинявания и двамата са в ареста с непрекъснати ограничения ”, съобщи Живко Коцев. Той още един път акцентира, че служителят на реда, прострелял младежа, е с безупречна известност и нееднократно награждаван за достижения.

В същото време фамилията на убитото момче, взело участие в обира и в нападението над две девойки, твърди, че той е почтен и ще търси правата си в съда, а жителите на Ботунец се подвигнаха на митинг с искане служителят на реда, който го е умъртвил, да бъде осъден, а обирджиите – пуснати от ареста.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР