Две са линиите, по които Прокуратурата би могла да се

...
Две са линиите, по които Прокуратурата би могла да се
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стоев: Казусите за разследване на президента - изборът на ”Грипен” и обвинените в шпионаж руски дипломати

„ Две са линиите, по които Прокуратурата би могла да се интересува по този проблем – едната е изборът на самолети по време на служебното държавно управление, което Радев назначи и съветските дипломати, които бяха упрекнати в шпионаж “, съобщи политологът Стойчо Стоев.
Доцент Стоев и социологът Андрей Райчев разясниха питането на основния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за имунитета на президента.

„ Не имам вяра Прокуратурата просто ей по този начин да пита “, разясни Стоев и изясни, че аргументите ще се схванат, когато основният прокурор самичък ги заяви.

От думите на Андрей Райчев от това искане става едно ясно – никой не е досегаем. „ Конституционен съд в този момент в действителност доста деликатно би трябвало да гледа проблема, тъй като президентът в действителност е недостижим “, сподели той.

„ България влиза в нов стадий – да има мощна Прокуратура и няма недостижим човек. Пример е задържането на министър и по неразбираеми аргументи той даже още лежи в ареста “, съобщи Райчев.

Относно това по какъв начин ще завърши всичко това, Стойчо Стоев съобщи, че протичащото се е „ парещ картоф “. „ От всичко това ще последва една дискусия “, счита той. Точно противоположното обаче сподели социологът. Според него няма нищо горещо в цялата работа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР