Две са имената за министър на здравеопазването, които цитира bTV

...
Две са имената за министър на здравеопазването, които цитира bTV
Коментари Харесай

Кого ще предложат за здравен министър в проектокабинета?

Две са имената за министър на опазването на здравето, които цитира bTV единствено в границите на няколко часа, като твърди, че те ще бъдат препоръчани от обединението „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ за министър на опазването на здравето в проектокабинета.

Снощи от малкия екран оповестиха, че за министър ще бъде препоръчан доцент Васил Пандов – юристът, оглавявал кабинета на последния здравен министър от постоянно държавно управление – проф. Асена Сербезова. По време на ръководството на четворната коалиция доцент Пандов бе също по този начин и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК.

Само няколко часа по-късно обаче малкия екран сочи друго име като предложение на ПП-ДБ за министерския пост в здравния бранш. Според bTV това ще е проф. Христо Хинков – някогашен шеф на Националния център по публично здраве и разбори.

Списъкът с хипотетичните имена на препоръчаните за министри в проектокабинета, оповестен от малкия екран, включва също по този начин и Георги Гвоздейков, който бе назначен за шеф на държавното сдружение за въздушна здравна помощ „ България Хели Мед Сървиз “. Припомняме, от сдружението се очакваше да провежда незабавната помощ по въздух у нас, само че служебният кабинет счете, че от него няма потребност и по този начин то бе закрито.

Гвоздейков е препоръчан за министър на превоза, твърди bTV.

И още едно име, обвързвано със здравния бранш, попада в хипотетичния лист с имената на министрите. Това е името на фармацевтката проф. Генка Петрова от МУ – София, която съгласно малкия екран е предлагането на ПП-ДБ за министър на образованието. Проф. Петрова за малко бе зам.-министър на образованието.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР