Две са главните причини, поради които хора не могат да

...
Две са главните причини, поради които хора не могат да
Коментари Харесай

Човекът ще трябва да мутира, за да се размножава на Марс

Две са основните аргументи, заради които хора не могат да имат поколение на Марс - радиацията и понижената гравитация, заяви Лайф.
 
Марсианската атмосфера е доста тънка и на процедура не пази от галактическата радиация . Това оказва мощно отрицателно влияние върху всички полови кафези, ембриони и зародиши.
 

Продължителното престояване в условия на понижена гравитация прави костите чупливи , въздейства върху равнището на течността в очите и върху гръбначно-мозъчната течност у астронавтите, а това може да докара до доста съществени проблеми при бременността и раждането.
 


Ако прибавим потискането на имунната система , измененията в нервната система и загубата на слуха, които са разследване от дългите пътешествия в космоса, излиза наяве, че хората на Марс няма да са в най-хубава форма , що се отнася до раждането на деца.
 
Какво би трябвало да създадат заселниците на Марс, в случай че желаят да основат семейство? Учени от университета по осведомителни технологии и мениджмънт в Полша предложиха ненадейно решение на казуса - да се промени ДНК на астронавтите.-->
 

Според учените е допустимо технологията CRISPR-Cas9 да преодолее въпросните трудности, свързани с размножаването. Подобна самодейност ще докара до развиване на " подвид на Хомо сапиенс ". Това ще сложи пред нашата цивилизация редица нови въпроси от етично естество, на които светът ще би трябвало да търси отговори
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР