Две рускини, които са под карантина заради евентуална зараза с

...
Две рускини, които са под карантина заради евентуална зараза с
Коментари Харесай

Рускиня скочи от прозорец и избяга от карантина за коронавирус в Самара

Две рускини, които са под карантина поради възможна болест с новия ковид са избягали от лечебните заведения си , оповестява АП.

Към момента в Русия са регистрирани единствено два случая на вируса. Независимо от това, в ластите взеха съществени ограничения, с цел да предотвратят разпространяването на новата болест и хоспитализираха стотици хора, които се завърнаха от Китай като защитна мярка.

Много от хората под карантина в разнообразни съветски лечебни заведения се оплакват от тежки условия в изолационните пространства и неналичието на съдействие от лекари, които не са сигурни за карантинните протоколи.

И двете дами обявиха, че проблемите им в лечебните заведения стартират след завръщането си от Хайнан, тропически район на Китай , известен измежду съветските туристи.
 Пет страни отхвърлят да одобряват транспортен съд с хиляди хора, макар че няма ковид
Пет страни отхвърлят да одобряват транспортен съд с хиляди хора, макар че няма ковид

Круизният транспортен съд MS Westerdam с 2257 пасажери и екипаж е закотвен в Тайландския залив

В акаунт в " Инстаграм ", жена с името GuzelNeder разяснява, че синът й е с кашлица и температура от 37,3 градуса , 4 дни след завръщането на фамилията в град Самара. Тя се обажда на незабавните служби, които диагностицират момчето като вирусна респираторна зараза и споделят, че майката и синът би трябвало да отидат в болница за коронавирусни проби .

Болницата дава обещание резултатите от теста в границите на 3 дни , след което удължава периода до 5 дни , а в това време момчето отговори на лекуване с медикаменти и инхалатор, написа тя. Когато дамата се пробва да упорства за резултати, личният състав на болничното заведение я попречва .

Междувременно тя е обезпокоена от процедурите в болничното заведение , споделя, че някои медицински личен състав идва в изолационната зона без маски или хвърля защитните си облекла на пода .

Притеснението й се усилва на петия ден, когато стартира да се усеща зле . Тя моли брачна половинка си да й донесе тест за бременност, който се оказва позитивен, добавя тя.

Съпругът й спори с лекаря, че т я и синът им би трябвало да бъдат освободени заради нейното положение и терзание от зараза. Лекарят разяснява , че би трябвало да бъдат държани в продължение на 14 дни, даже в случай че пробата за вируса е негативен .

" Синът ми изпадна в нервност. За нас нямаше излаз, с изключение на да напуснем болничното заведение без позволение през прозореца ". По-късно полицията я разпитва в дома й, само че не са повдигани обвинявания . " Всички в моето семейство са живи и здрави, популярност богу ", написа тя.
 Двама инфектирани с ковид са разпознати в Русия Обновена
Двама инфектирани с ковид са разпознати в Русия

Те са китайски жители

Другата жена , Алла Илйина, разяснява в " Инстаграм ", че е имала болки в гърлото няколко дни след завръщането си от Хайнан в Санкт Петербург , вторият по величина град в Русия.

Илйина се обадила на незабавните служби, а медиците я завели в болница за проби за ковид, като дали обещание да я пуснат след 24 часа . На идващия ден споделят, че пробата е негативен за вируса, само че би трябвало да остане под карантина в продължение на две седмици .

" И трите теста демонстрираха, че съм изцяло здрава, тъй че за какво, по дяволите, карантината ", написа тя. Нейната стая за изолираност е ужасна , споделя тя пред вестник " Фонтанка " - б ез книги, без шампоан, без Wi-Fi, кошче за боклуци, което в никакъв случай не се изпразва, вратата е с електронна брава .

Разстроена, тя измисля по какъв начин да прекъсне електронното заключване и бяга от болничното заведение .

Нито болничното заведение, нито полицията са я преследвали след бягството , което я кара да има вяра, че здравето й е наред . " Ако бях болна, щяха да ме затрупат с телефонни позвънявания ".

Във вторник вечерта съветските медии оповестяват, че болничното заведение е уведомила полицията за бягството на Илйина и че може да бъде стартирано престъпно следствие за случая .

Карантинните протоколи във връзка със болестта варират в цяла Русия . В някои райони здравните чиновници изолират китайски жители, които неотдавна се завръщат от Китай, а в други всички, които оповестяват за признаци, наподобяващи тези на новия вирус, са подложени на 14-дневна карантина.
 1 113 жертви на ковид, над 44 000 болни Обновена
1 113 жертви на ковид, над 44 000 болни

Непрекъснато се оповестяват нови случаи в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР