Две рожденички в националния отбор, малчугани пяха „Честит рожден ден“

...
Две рожденички в националния отбор, малчугани пяха „Честит рожден ден“
Коментари Харесай

Русе посрещна волейболните „лъвици”

Две рожденички в националния тим, малчугани пяха „ Честит рожден ден “ пред Паметника на свободата


Момичетата от националния тим по волейбол се срещнаха с почитатели в центъра на Русе. В „ Монбат Арена “ от 21 до 23 май е първият кръг от Волейболната лига на нациите. Нашите са в група с Япония, Съединени американски щати и Белгия.


Деца от детските градини, облечени в екипи в цветовете на България и с нарисувани български флагове на лицата, показаха пред волейболистките и треньорския щаб особено квалифициран танц с волейболни детайли пред Паметника на свободата. Националките бяха посрещнати с рози, подарени им от заместник-кмета на Русе инж. Димитър Наков.


Две рожденички има в тима през днешния ден - Силвана Чаушева и Лора Китипова. Русенските малчугани изненадаха Чаушева, като изпяха „ Честит рожден ден “. Китипова се причислява към националките преди днешната вечерна подготовка. Тя и Мария Каракашева имаха до по-късно задължения с първенеца на Румъния „ Волей Алба “, с който завоюваха купата на страната и играха край във втория по мощ шампионат в Европа за Купата на CEV.

„ Преди 2 години на шампионата от Световното Гран при публиката в Русе беше страхотна и ни оказа огромна поддръжка. Очаквам да създадем зрелищни и положителни мачове. След триумфите през предходната година се изкачихме в Лигата на нациите, където ни е мястото. Очакват ни сложни мачове, само че имаме добър треньор и треньорски щаб и се приготвяме добре, макар че времето е малко. Надявам се да покажем воля и български дух, с цел да успеем”, съобщи капитанът на „ Марица” (Пловдив) Нася Димитрова.

„ Всеки тим има едва звено, което ние би трябвало да използваме и нападаме. Надяваме се да създадем хубави мачове и да реализираме задачата си. Нашият тим е доста обединен и има мощен дух. Това се видя и през предходната година. Силно имам вяра в девойките, тъй като ние сме не просто приятелки, а едно огромно семейство. Нека хората, които ще дойдат в залата бъдат нашето сърце в играта. За нас е голяма чест и мотивация да игрем пред българска публика”, приключи Димитрова.

Рожденичката Силвана Чаушева също прикани почитателите да изпълнят залата и да поддържат девойките.

„ Ще създадем всичко по силите си, с цел да отговорим на огромните упования, които има към нас. Подготвяме се добре и мисля, че ще се справим”, сподели Чаушева.

Билети за шампионата можете да закупите онлайн на ticketportal.bg, в партньорската мрежа и на касата на " Монбат Арена Русе ". Пропуските са на изцяло налични цени. Дневните билети (за два мача) стартират от 10 лв., като има и алтернатива за пакетен билет за трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лв..

Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе:

21 май, 2019

17:00 ч: Белгия - Съединени американски щати

20:30 ч: България - Япония

22 май, 2019

17:00 ч: Япония - Съединени американски щати

20:30 ч: България - Белгия

23 май, 2019

17:00 ч: Белгия - Япония

20:30 ч: България - САЩ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР