Две ракети са изстреляни срещу военна база близо до летището

...
Две ракети са изстреляни срещу военна база близо до летището
Коментари Харесай

Пак обстрелваха с ракети база с войници на САЩ до летището в Багдад

Две ракети са изстреляни против военна база покрай летището в Багдад, в която се намират американски войски, което е десетата офанзива от края на октомври, заяви иракската войска, представена от " Дефенс пост ".

Няма жертви при офанзивата, базата е същата, обстрелвана в понеделник, когато бяха ранени шестима членове на елитните иракски сили за битка с тероризма в Ирак, двама от които сериозно, добавя армията.

Вашингтон изрази възходящата си угриженост от офанзиви против американски бази и дипломатически задачи, като за някои от тях упрекват шиитските милиции, обучавани от Иран.

Източници свързват най-малко едно нахлуване с Катаиб Хизбула, мощна шиитска секта, близка до Иран и в черния лист на Съединени американски щати.

Иран има сериозна власт в Ирак, изключително измежду по-твърдите детайли на Хашд ал Шааби, паравоенни сили, формирани значително от шиитските милиции.

Служител на защитата на Съединени американски щати съобщи за Агенция Франс Прес, че ракетните офанзиви трансформират Хашд по-голяма опасност за сигурността на американските войски в Ирак от " Ислямска страна ".

На 6 декември, Съединени американски щати постановиха наказания против три високопоставени фигури на Хашд.

Напрежението сред Иран и Съединени американски щати набъбна, откакто предходната година Вашингтон се отдръпна от знаковото съглашение за взаимен изчерпателен проект за деяние с Техеран и възобнови глобите.

Ирак, който е непосредствен и до двете страни и чиито сили за сигурност са подготвени или от Съединени американски щати, или от Иран, се тормози да не попадне под пресечен огън.

Американски чиновници настояват, че обмислят проекти за разполагане на 5000 до 7000 спомагателни войски в района за противопоставяне на Иран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР