Две психолаборатории в София укриват данъци и може фиктивно да

...
Две психолаборатории в София укриват данъци и може фиктивно да
Коментари Харесай

МВР откри фиктивни тестове и укриване на данъци в две психолаборатории в София

Две психолаборатории в София укриват налози и може фиктивно да организират проби.

Тези нередности са установени при ревизия на чиновници на " Икономическа полиция " - ГДНП, ИААА и Националната организация за приходите в две лаборатории в София, оповестява Министерство на вътрешните работи.

В тях се правят теоретични и на практика проби за психическа валидност на професионалните и таксиметрови водачи.

В една от лабораториите са открити протоколи от приключени психически проучвания на разнообразни лица от цялата страна. При разбор на обстоятелствата са зародили основателни подозрения за фиктивно осъществяване на тестванията . Допълнително са открити данни за преотстъпване на активността на психолабораторията от страна на медицинския център, което е в нарушаване на заложените законови разпоредби.

При първичната инспекция не е показан контракт от юридическото лице, наело помещението, и контракт за съпътстваща и/или посредническа активност с медицинския център. Не са показани и трудови контракти на експертите, извършващите психическите проучвания, както и нужните документи, свързани с употребата на фискалното устройство.

От страна на Национална агенция за приходите е открито, че макар извършени психически проби на лица в деня на инспекцията и надлежно осъществени в тази връзка заплащания, в касата на комерсиалното сдружение не са открити никакви средства . По данни на ИААА през 2017 година през въпросния кабинет са минали общо 3170 души при оповестена цена за услугата 20 лв. . За същия интервал заявената сума пред Национална агенция за приходите е в пъти по-малка - данни, които дават основателно съмнение за избегната регистрация на сдружението по ЗДДС.

При инспекция в другата лаборатория на адреса, на който е записана и на този на медицинския център, към който е прикрепена, било открито, че същите действително не действат и не правят никаква активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР