Две противовъзпалителни лекарства, които се използват за лечение на артрит,

...
Две противовъзпалителни лекарства, които се използват за лечение на артрит,
Коментари Харесай

Това лекарство намалява смъртността от коронавирус

Две противовъзпалителни медикаменти, които се употребяват за лекуване на артрит, понижават с една четвърт риска от гибел при заразяване с ковид.
Това е посочило изследване на екип от Импириъл колидж в Лондон. Става въпрос за тоцилизумаб и сарилумаб , които се слагат венозно.
Изследването е извършено измежду 800 пациенти от интензивни отделения в шест страни, в това число Англия. Учените са открили, че има максимален резултат, в случай че използването им стартира през първите 24 часа от приемането на пациент в реанимация.
И въпреки да са много скъпи – сред 750 и 1000 паунда за пациент, английските управляващи ги включиха в листата с лекарства, които се употребяват против Коронавирус. Те поучават да се дават на всеки болен, който е получил надалеч по-евтиния дексаметазон , само че продължава да се утежнява и се нуждае от интензивно лекуване, оповестява " ".
Въпреки че резултатите от проучването още не са получили самостоятелна оценка, двете медикаменти влязоха в ограничаващия лист на медикаментите, предопределени за английски пациенти, които не могат да се изнасят от Англия.
Припомняме, че преди няколко дни пациентка с ковид в британския град Шефилд, откакто беше третирана експериментално  спрепарата " Анакинра ". Това средство се употребява нормално за лекуване на ревматоиден артрит. Все още не е известно по какъв тъкмо метод лекарството е помогнало на дамата да се излекува.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР