Две причини да обичаме лятото - ароматните плодови сладкиши и

...
Две причини да обичаме лятото - ароматните плодови сладкиши и
Коментари Харесай

Летен плодов сладкиш и ментинка

Две аргументи да обичаме лятото - ароматните плодови сладкиши и ментинката

Необходими Продукти

● яйца - 2 цели
● жълтъци - 1 бр.
● захар - 180 г
● прясно мляко - 120 мл
● олио - 50 мл
● бакпулвер - 2 ч.л.
● какао - 1 ч.л.
● брашно - 1.5 ч.ч.
● праскови - 1 бр.
● сини сливи - 2 бр. огромни
● пудра захар - за поръсване
● мед - с джинджифил по желание

гарниране


● спрайт - 200 мл
● мента - 50 мл
● лед - 2 - 3 кубчета

Начин на подготвяне

В купа чукваме две цели яйца, прибавя се и жълтъкът дружно със захарта. С миксер се разрушава до момента в който побелее.

Прибавя се прясно мляко, олио и най-после пресято брашно с бакпулвера. Разбърква се с дървена лопатка на гладка примес и отделяме в чаша 4 с. л. от тестото.

Към него се прибавя какао и се разбърква добре. Плодовете се измиват, почистват от костилката и нарязваме на полумесеци, а половината от тях нарязваме на кубчета. Смесват се с тестото.

В тавичка 24 см върху хартия за печене сипваме бялата примес, от горната страна се подреждат резени праскови и сливи, като се редуват. Сместа с какао сипваме във фунийка от хартия за печене и оформяме шарка сред плодовете.

Печем в загрята фурна нс 180 градуса за 30 минути до суха съчка. Изважда се върху решетка и охладен се поръсва леко с пудра захар.

Ако желаете може да намажете отрязаното парче сладкиш от горната страна с 2 с. л. мед, разбъркани с 1 ч. л. джинджифил на прахуляк. Много вкусно се получи.

В чаша сипваме мента, долива се спрайт и кубчета лед - получава се страхотна лятна напитка ментинка. Сервирайте парче сладкиш с охладената напитка - това е лятна приятност за душата:)))

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР