Две премиери на Пловдивския драматичен театър ще дадат началото на

...
Две премиери на Пловдивския драматичен театър ще дадат началото на
Коментари Харесай

19 забележителни спектакъла на 21-ата „Сцена на кръстопът“ в Пловдив

Две министър председатели на Пловдивския трагичен спектакъл ще дадат началото на 21-ия Есенен интернационален сценичен фестивал „ Сцена на кръстопът “. Откриването на влиятелния конгрес е на 10 септември от 19 часа в огромната зала с „ Вишнево сладко. По съветска рецепта “, а на идващия ден от 19.30 ч. е спектакълът „ Момчето от последния чин “ в Камерната зала.   Екипът на „ Сцената “ и тази година дава обещание незабравими прекарвания на ценителите на театралното изкуство, тъй като в продължение на две седмици под тепетата ще гостуват най-хубавите заглавия от цяла България.. Ще имаме шанса да забележим „ Последното прелъщение “ на режисьора Веселка Кунчева, зрелище на НТ „ Иван Вазов “. Академичната натрупа ще докара и „ Мнимия болен “.

Плевенският спектакъл ще взе участие с номинирания за две награди Икар – „ Цимбелин “ на Лилия Абаджиева. Друго удивително зрелище – „ Саломе “ на спектакъл „ Българска войска “, ще даде опция на публиката да се наслаждения на изключителния гений на режисьора Диана Добрева, която излиза на сцената и като актриса. Под тепетата идва и най-хубавият театър на тазгодишните Аскеери – „ Еквус “ на Младежкия спектакъл.

Изключителната Меглена Каралабмова ще изиграе ролята, донесла й Аскеер тази година в спектакъла „ Разговори с мама “ на Театър 199.

Ще ни гостуват Театър „ София “, Столичният куклен спектакъл, трупите на Хасковския и Сатиричния театри.

Фестивалът не изневерява на традицията и ще срещне пловдивската аудитория с бъдещите звезди на сцената – студентите от НАТФИЗ от класа на Ивайло Христов. Те ще показват своята „ Комедия от неточности “. „ Сцена на кръстопът “ ще посрещне и трупите на Шекспировия спектакъл от Англия, Академичния спектакъл на Львов от Украйна и Държавния спектакъл на Измир от Турция.

Фестивалните заглавия са 19, само че екипът на форума приготвя и голям брой съпътстващи събития, които ще трансфорат Пловдив в есенна театрална столица.

Партньори на влиятелния конгрес са домакините от Драматичен театър-Пловдив, Община Пловдив и Министерство на културата.

Международният сценичен фестивал „ Сцена на кръстопът “ е част от Календара на културните събития на община Пловдив за 2017 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР