Две предложения за изменения на ПУП-ПРЗ в к.к. Св. Св.

...
Две предложения за изменения на ПУП-ПРЗ в к.к. Св. Св.
Коментари Харесай

Комисията по архитектура към ОбС-Варна разглежда промени в ПУП на к.к. Константин и Елена

Две оферти за промени на ПУП-ПРЗ в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “ гласоподаваха съветниците от комисията по архитектура към Общински съвет – Варна. Ново застрояване в комплекса няма да има, а единствено смяна в отреждането на парцелите, стана ясно на днешното съвещание.

Предвижда се част от действителен хотел да се трансформира в рехабилитационен център. Това е допустимо, защото хотелският комплекс се състои от няколко здания и най-североизточното тяло може да се отдели, изясни пред съветниците основният проектант на Варна Виктор Бузев.

Другата смяна визира терен в съседство до пътя Варна – Златни пясъци. Отреждането му е за курортно строителство, само че поради близостта му до натоварения пътен сектор той е неатрактивен за построяването на хотел. Затова е поискана смяна в предназначението - " за жилищна постройка ", посочи арх. Бузев.
По думите му и при двата парцела се резервират параметрите на застрояване. Те попадат в устройствена зона Ок с градоустройствени индикатори: компактност на застрояване до 30%, кинт – до 1,5, етажност – до 5 етажа и озеленяване до 50%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР