Две положителни проби за COVID-19 са установени след поредното тестване

...
Две положителни проби за COVID-19 са установени след поредното тестване
Коментари Харесай

Футболист на "Норич" с COVID-19 е играл срещу "Тотнъм" в петък

Две позитивни проби за COVID-19 са открити след следващото тестване на 11 и 12 юни в британската Висша лига, което обхвана 1200 футболисти, треньори и чиновници на клубове. Имена не са обявени, само че към този момент стана ясно, че единият новозараден е футболист на " Норич ".

Според Би Би Си, въпросният състезател е взел присъединяване в контролата " Тотнъм " - " Норич " (1:2) в петък. От " Тотнъм " бързо реагираха и оповестиха, че в техния тим няма позитивни проби, а играчите на " шпорите " не са имали близки контакти с футболисти на от противниковия отбор. Като бе конкретизирано, че под " непосредствен контакт " се има поради доближаване под 2 метра до даден състезател в продължение на най-малко 15 минути.

До момента не се планува анулация на мачове на " Норич ". Единствено инфектираният състезател ще бъде изолиран за 7 дни и ще пропусне рестарта на Висшата лига. След седмица той още веднъж ще премине тест. Ако той е негативен, тогава футболистът ще може да се върне в тима.

Първият мач в Англия след 3-месечната пауза ще е на 17 юни от 20:00 ч. българско време, когато " Астън Вила " приема " Шефилд Юнайтед ". По-късно същия ден е дербито " Манчестър Сити " - " Арсенал ". А първият дуел на " Норич " е на 19 юни (петък) - домакинство против " Саутхемптън ".

От Висшата лига взеха решение да се извършат 8 стадия на тестване преди подновяването на сезона. До момента са осъществени общо 8687 проби, от които има 16 позитивни за COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР