Две победи постигнаха българските отбори в група Б на Балканската

...
Две победи постигнаха българските отбори в група Б на Балканската
Коментари Харесай

Жестока защита донесе първи успех за Берое в Балканската лига

Две победи реализираха българските тимове в група Б на Балканската лига за мъже. Академик Пловдив взе триумф при визитата си в Черна гора, до момента в който Берое записва триумф в първия си мач в Израел.

Академик Пловдив записа втора поредна победа в Балканската лига. Пловдивчани победиха със 78:68 черногорския Ибар като посетител. В първата част домакините съумяха да завоюват с 22:14. Втората четвърт пловдивчани се постановиха с 19:15 и на полувремето резултатът беше 37:33.
Третата част завърши при 25:23 за момчетата на Йордан Янков и по този начин преди последната четвърт Академик беше безапелационен и след 20:8 завърши мача в своя изгода със 78:68. Във вторник Академик се оправи и със Сигал Прищина като посетител с 94:85 и започва с победа в Балканската лига, а през днешния ден към този момент записва втори триумф.

Пловдивчани поведоха в класирането на група А с две победи от два мача, а в понеделник одобряват Берое във втория кръг на НБЛ.

Берое сподели страхотна отбрана и съумя да постави победно начало на присъединяване си в Балканската лига. Старозагорци постгигнаха триумф с 69:63 над израелския отбор Ирони Райн Нахария. След като паднаха с 8 точки на почивката, Зелените позволиха единствено 21 точки през второто полувреме и в края съумяха да откраднат успеха.

Домакините заличиха преднината при започване на беройци със серия 10:0, а по-късно дръпнаха и двуцифрен задатък при 18:7. В последна сметка след съществено своенравие и в двата тима - увеличение на преднината на израелците и опити на Берое да понижи пасива, първото полувреме завърши при 8 точки в интерес на домакините.

В началото на третата част Берое също имаше мощна серия от 12:0 точки, която даде и началото на положителната игра в отбрана, с цел да пернат старозагорци с 3 точки. Берое продължи да играе доста по-добра отбрана и след тройка на Рейнс дръпна със 7 точки при 6:30 до края. Малко по-късно преднината доближи 9.

Домакините потеглиха мощно в офанзива, само че този порив беше къс, защото Янев беше фаулиран и вкара два пъти за българския тим от наказателната линия.

Обинна Елека бе най-хубавият изпълнител за гостите със 17 точки, а 13-те му битки му дадоха дабъл-дабъл. Антон Кук също имаше един с 16 и 10, до момента в който Де'Куан Абръм означи 9 точки.

Ветеранът Йогев Охайон бе най-хубав за Ирони Нахария с 18 точки. Дъстин Томас имаше 17 и 8 битки, до момента в който Стефан Бранч означи 12 точки. Домакините обаче изстреляха единствено 20% от зоната за 3 точки (4 от 20) и пропуснаха 7 наказателни удара, което се оказа и решаващо за провалянето им.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР