Две пловдивски фирми - Атаро Клима“ и Роза Импекс“, влязоха

...
Две пловдивски фирми - Атаро Клима“ и Роза Импекс“, влязоха
Коментари Харесай

Две наши фирми в книга за фамилния бизнес

Две пловдивски компании - „ Атаро Клима “ и „ Роза Импекс “, влязоха в първата по рода си „ Книга на фамилния бизнес в България 2017 “. Изданието сплотява историите на осем от най-успешните фамилни компании у нас. Всеки един от фамилните бизнеси в книгата дават отговор на цялост от критерии: фамилията е преобладаващ притежател на бизнеса и е отговорно за тактиката за развиване на бизнеса, фамилията има най-малко 50% от акциите и правата на глас като физическо лице или група лица, принадлежащи към едно и също семейство, има династична воля, т.е. има желание да съобщи бизнеса на идващото потомство, бизнесът или седалището му се намира в България, демонстрира забележителен напредък във времето. Компаниите, включени в Книгата на фамилния бизнес в България, са от разнообразни промишлености. Те са иноватори и пазарни водачи, минали през редица провокации.  

„ Атаро Клима “ ЕООД е учредена през 1990 година като компания за търговия и монтаж на климатични системи, а през днешния ден е водач в построяването на обекти в региона на отоплението, вентилацията и климатизацията. Дейността обгръща планиране, произвеждане на елементи  и изцяло създаване на ОВК съоръжения, гаранционно и извънгаранционно обслужване. Най-големите обекти на „ Атаро Клима “ у нас са мол Парадайз и Ринг мол в София, зала Арена Армеец, а в чужбина - хотел Cafe Royal в Лондон, Art’Otel в Амстердам, Lutetia в Париж. В ръководството на фамилната компания са ангажирани две генерации, а във компанията работят 650 души.

„ Розаимпекс “ ООД започва активността си през 1991 година като първата частна компания в България, производител на бяла козметика и артикули за коса.  82% от козметиката на сдружението се радва на добър банкет на външния пазар. Продуктите на компанията доближават до повече от 30 пазара по света. Компанията е дейна и в туристическия отрасъл. Има хотел в Хисаря и строи нов в центъра на Пловдив.  В работата са ангажирани първото и второто потомство в бизнеса и още 230 души.

Останалите компании в „ Книга на фамилния бизнес в България 2017 " са: „ Веломания “ - компания за произвеждане на колела, Винарска маза „ Вила Мелник “, Продуцентска къща „ Глобал груп “, „ Медицинска техника инженеринг “, Мандра „ Пършевица “ и производителят на салами „ Тандем В “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР