Две паралелни спецакции, насочени срещу наркоразпространението и употребата на наркотични

...
Две паралелни спецакции, насочени срещу наркоразпространението и употребата на наркотични
Коментари Харесай

Спецакции, насочени срещу наркоразпространението, се проведоха в Русе

Две паралелни спецакции, ориентирани против наркоразпространението и използването на наркотични субстанции, организираха чиновниците на ОДМВР – Русе.

В хода на първата профилирана полицейска интервенция, дейностите са осъществени на територията на гр. Русе от чиновници на Първо районно управление (на МВР) и Специализираното тактическо звено за бързи дейности при ОДМВР – Русе. Те са осъществени под надзора на Окръжната прокуратура. Задържан е мъж от Русе на 28 години. При осъществените персонален обиск на лицето, както и претършуване и изземване на адреси в града, населявани от него, са конфискувани суха тревна маса, реагирала при полеви наркотест на марихуана; към 4 гр. метамфетамин; принадлежности за разфасоване и разтегляне; а също и мобилни комуникатори. Отделно в други лица, съпричастни към разследваната активност, са открити принадлежности за произвеждане на средства за приложимост на наркотичното вещество метамфетамин - 283 стъклени епруветки; лула, направена от епруветки; газова горелка.
28-годишният русенец е арестуван. По случая се води досъдебно произвеждане по разказа на Първо районно управление (на МВР), за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. Работата по следствието продължава.

В рамките на други дейности на полицията, чиновници от Първо районно управление (на МВР) са открили и спрели за инспекция лек автомобил „ Мерцедес “ с британска регистрация, с четири лица. Това се е случило към 21 часа на 4 ноември, в региона на местността „ Караач “ в Русе, на асфалтиран път, водещ към склад на цех. При инспекцията в колата са открити двама пълнолетни мъже на 21 и 26 години и двама малолетни – момче на 17 година и момиче на 15 година След първичните дейности на служителите на реда и осъществените обиски, в трима от тях са открити наркотични субстанции - към 20 грама суха зелена тревна маса, четири оранжеви таблетки и към грам бяло кристално вещество. Направените полеви проби са дали позитивни реакции за марихуана, екстази и метаамфетамин.

Двамата пълнолетни мъже са арестувани в полицията. Случаят е документиран, като са формирани три бързи полицейски производства за закононарушения по член 354 а, алинея 3 от Наказателен кодекс, като е известена и прокуратурата. Работата на полицията продължава. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР