Две отделни изследвания на новия коронавирус SARS-CoV-2 показват, че преболедуването

...
Две отделни изследвания на новия коронавирус SARS-CoV-2 показват, че преболедуването
Коментари Харесай

Тестове с маймуни показват, че има имунитет след COVID-19

Две обособени проучвания на новия ковид SARS-CoV-2 демонстрират, че преболедуването с COVID-19 в действителност обезпечава имунитет. Учени от Харвард открили, че инфектирани с респираторната болест маймуни сполучливо развиват имунитет към заболяването, написа „ Индипендънт “.

При едно от проучванията учените заразили девет маймуни с COVID-19. След като се излекували и минало време, учените още веднъж ги изложили на вируса, само че маймуните не се разболели. Учените се надяват, че откритията ще са положителен знак за създаването на ваксина за заболяването.

„ Откритията ни демонстрират, че има естествен имунитет, който защищава от наново заразяване с заболяването и това е доста добра вест “, разяснява доктор Дан Барух от Центъра за вирусология и изследване на ваксини към Харвард, съобщи Би Ти Ви. Екипът на Барух провел и втори доста значим тест – учените ваксинирали 25 маймуни с шест прототипа на ваксини за ковид, с цел да ревизират имунната реакция на организма им. По-късно изложили тези 25 маймуни и още 10 „ контролни “ на SARS-CoV-2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР