Две от заведенията, които са символ на нощния живот по

...
Две от заведенията, които са символ на нощния живот по
Коментари Харесай

Симеонов потвърди - Cacao Beach и бар Хедон са затворени

Две от заведенията, които са знак на нощния живот по Черноморието ни – Cacao Beach и бар " Хедон ", са затворени със заповеди на РЗИ-Бургас. Това е станало още вечерта преди отминалите почивни дни, само че повода публично беше доказана от вицепремиера Валери Симеонов, който от дълго време е на задача против шума.
" В началото на сезона направихме показна инспекция на най-сериозните извършители от предходната година – заведенията в зоната на Слънчев бряг-Юг, с цел да покажем, че това лято ще се подхващат сурови дейности в тази посока. Въпреки тази демонстративна инспекция и направени констатации и наставления, някои субекти продължиха да газят закона, смятайки, че той не се отнася за тях. Това наложи спомагателни инспекции, повторни констатациии и се стигна до първите два случая в новата история на България - прекъсване на употребата на обекти поради нарушение на Закона за отбрана от шума в околната среда. Вече четвърти ден Какаовият плаж (бел. ред. - Cacao Beach Club) и заведението " Хедон " в Созопол са затворени. Не става въпрос за вендета, в каквато бях упрекван, а за извършване на закона. Наложихме крайната мярка, тъй като тези две заведения неведнъж са нарушили предписанията”, сподели в Бургас Валери Симеонов, представен от " Флагман ".
Той напомни, че първата инспекция е направена на 8 юни, издадени са наставления, които са признати и подписани от пълномощници. На 5 август е направена нова инспекция и в двата обекта. Там е имало празненства с диджеи, а по думите на вицепремиера децибелите били много над нормата. В " Хедон " и на Cacao Beach имало няколко хиляди индивида, които са били в откритите площи на плажа, разпоредено е прекъсването на звука, само че и на двете места е отказано. „ Въпреки предписанието те са траяли. Това докара до заповедта за прекратяването на употребата на тези две заведения”, акцентира Симеонов.

Вицепремиерът обаче посочи, че множеството заведения, на които са направени наставления, са ги спазили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР