Две от трите водещи рейтингови агеции - Moody`s и Standart

...
Две от трите водещи рейтингови агеции - Moody`s и Standart
Коментари Харесай

Две агенции понижиха кредитния рейтинг на Турция

Две от трите водещи рейтингови агеции - Moody`s и Standart and Poor`s, намалиха кредитния рейтинг на Турция.
Standart and Poor`s уточни, че " понижението (от B+ на BB-) отразява упованията, че рисковата волатилност на турската лира ще подкопае стопанската система на страната ". Агенцията предвижда, че турската стопанска система ще влезе в криза през 2019-а, а инфлацията ще се форсира до 22% в идващите четири месеца.

Рейтинговата организация предизвести също по този начин, че слабата лира оказва напън върху корпорациите с големи задължения и усилва рисковете пред финансирането на турските банки.

Moody`s на собствен ред намали кредитния рейтинг на равнище " Ba3 " от " Ba2 " с отрицателна прогноза. " Причината за понижението е продължаващото намаляване на обществените институции в южната ни съседка и непредвидимостта на политиките, които те ще изготвят в бъдеще.

Агенцията акцентира и възходящите терзания към независимостта на турската централна банка и неналичието на съответен проект за оправянето с настоящите финансови проблеми в страната.

" Влошените финансови условия и слабите валутни курсове, както и възходящите финансови опасности, евентуално ще доведат до нарастване на инфлацията и ще подкопаят растежа на стопанската система ", предвижда също по този начин Moody`s.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР