Две от трите престъпления, за които 31-годишният подсъдим бе осъден,

...
Две от трите престъпления, за които 31-годишният подсъдим бе осъден,
Коментари Харесай

Пореден криминоген се споразумя с прокуратурата във Варна

Две от трите закононарушения, за които 31-годишният обвиняем бе наказан, са осъществени при изискванията на рисков рецидив и по време на избрана от съда мярка за неотклонение " Домашен арест " по друго наказателно произвеждане против него, също за закононарушения, свързани с наркотични субстанции.

Христо Смилов бил деен участник в производството и разпространяването на дрога във Варна, за което е осъждан неведнъж, в това число и дейно.

На 19 април 2016 година полицията засякла мъж от Белослав, за който разполагала с информация, че е лице от дейния престъпен контингент. При осъществения обиск бил открит синтетичен опиат " пико ", прикрит в мобилния му телефон. При разпита станало ясно, че опиатът е получен от Христо.

Полицейските чиновници подхванали инспекция в дома на арестувания под домакински арест обвиняем и в пространствата, които употребил във входа като спонтанна лаборатория за синтез и приемане на синтетична дрога. 

При влизането на полицейските чиновници в дома му Христо изхвърлил през балкона на жилището пакет. В помещение на стълбищната площадка, подпокривното пространство и асансьорно помещение на входа, в който живее Христо, са открити и конфискувани голям брой предмети и вещества за произвеждане на синтетични опиати, две електронни везни, колби и други

По време на процесуално-следствените дейности по претършуване и изземване в дома на подсъдимия пристигнали трима души, постоянни клиенти за създаваните от подсъдимия синтетични опиати.

Освен присъдата от 3 години и 8 месеца Христо Смилов ще доизтърпи и остатъка от предходна ефикасна присъда, по която бил условно предварително освободен от пандиза. Одобреното от Варненския областен съд съглашение е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР