Две от трите пострадали деца при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова

...
Две от трите пострадали деца при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова
Коментари Харесай

Момиченце остава в болница с 8% изгаряния след демонстрация на МВР в Силистра

Две от трите потърпевши деца при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра към този момент са изписани. В болница в Русе остава момиченце, което е с 8% изгаряния. Трите деца на 6 години пострадаха при проява на стадиона в петък.

Събитието трябвало да е проява на полицията по залавяне на нарушител под надпис – " Ваканция, здравей! Да играем безвредно ". На стадиона в града е имало към 300 деца. При мятане на светлинно-звукова граната, осколка ранява трите деца, които са били на към 50 метра от гърмежа.

Заради случая вътрешният министър Младен Маринов в профил шефа на полицията в Силистра, а прокуратурата стартира следствие по случая.

" Двете момчета се усещат добре. Веднага са изписани от болничното заведение, откакто са били прегледани. Момиченцето към момента е в болница. То е с 8% изгаряния, само че е в устойчиво положение ", изясни зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова в ефира на Нова телевизия.

" Оказваме цялостно подпомагане както на детската градина, по този начин и на родителите на децата. Всички дечица са били успокоени, психолог е разговарял с тях ", добави Михайлова.

" За случая е формирано досъдебно произвеждане. Наблюдаваща прокуратура е силистренската районна прокуратура. Ще бъдат назначени медицински експертизи, с цел да се откри какви са уврежданията на децата.
Разследването е в самото начало. Предстоят и разпити на доста лица. Разследването ще завърши тогава, когато всичко се обясни ", съобщи зам.- окръжният прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов.

Ще се изследва дали е била дефектна гранатата, ще се назначават и други експертизи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР