Две от патриотичните партии - ВМРО и НФСБ в Русе

Две от патриотичните партии - ВМРО и НФСБ в Русе ...

На местните избори в Русе ВМРО и НФСБ ще бъдат екип.

Две от патриотичните партии - ВМРО и НФСБ в Русе ще бъдат заедно на местните избори на 27 октомври. Това съобщи пред журналисти депутатът от ВМРО Искрен Веселинов. На 16 септември е подписано споразумение между местните организации на двете политически партии за създаване на местна коалиция, която вече е регистрирана в Общинската избирателна комисия под името „Коалиция ВМРО – БНД, НФСБ“.
НФСБ ще има свои представители в листата за общински съветници, като ще подкрепи кандидата на ВМРО за кмет на крайдунавския град Галин Григоров, който е и областен управител. В по-големите села на община Русе ВМРО и НФСБ също ще застанат зад единна кандидатура.
„Така ще се обедини патриотичният вот в Русе и ще се работи в синхрон за спечелване на кметското място, както и максимален брой места в Общинския съвет“, сподели Веселинов.
В същото време продължават номинациите за Гражданската квота в листите за общински съветници, като до момента са получени над 70 предложения. Съставът на листата ще бъде представен до 22 септември, като повече от 50% от местата ще бъдат за представителите на гражданската квота.

Източник: actualno.com